08-08-13

Slim genieten van de zomer: 4 aandachtspunten voor je hond deze zomer

De zon, het warme weer en het buiten zijn, haalt het beste in ons naar boven. Niet zo gek dus, dat je bij dit lekkere weer er opuit trekt met je maatje(s) en samen geniet van alles wat de zomer biedt.

De zon, het warme weer en het buiten zijn, haalt het beste in ons naar boven. Niet zo gek dus, dat je bij dit lekkere weer er opuit trekt met je maatje(s) en samen geniet van alles wat de zomer biedt. Er zijn echter ook risico’s aan de zomer verbonden voor je hond. We zetten 4 belangrijke op een rij. Zo genieten jullie maximaal, maar veilig!

 

1. Warmte en zon
De zomer brengt zon en warmte. Dat is natuurlijk heerlijk, maar je hond kan hoge temperaturen niet zo goed aan. Omdat honden nauwelijks transpireren, moeten zij via hun mond (hijgen) hun warmte kwijt en een te hoge lichaamstemperatuur kan je hond ernstig schaden.
Zorg dus altijd voor vers, fris water en voorkom dat je hond zonder mogelijkheid van afkoelen in een warme ruimte (auto) of zon verblijft.

 

 

2. Het strand
Honden en warmte gaan niet altijd samen – sumo adviseertAls jouw hond een waterrat is, kan het strand of een meer een heerlijke plek zijn. Toch kan zeewater (zout water) gevaarlijk zijn. Wanneer je hond teveel binnenkrijgt, veroorzaakt dit diarree. Daarnaast kunnen zaadjes van wilde planten voor ontstekingen zorgen en kan een snelle duik in te koud water het lichaam van je hond een flinke tik geven.
Bedenk maar wat jij voelt als je in ijskoud water komt, zonder dat je dit verwacht!

Je hond goed controleren na een middag strand en tijdens jullie uitje je hond in de gaten houden voorkomt problemen en laat jullie samen genieten.


3. Muggen en wespen
Muggen zoeken blog, zeker in de avond. Dit levert net als bij ons mensen irritante jeuk op, maar kan ook de overdracht van ziektes betekenen, zeker in het buitenland. Een bescherming tegen muggen (in het buitenland) kan dus heel belangrijk zijn voor je hond. Laat je hierover gerust informeren.

Wespen zijn net als bij mensen niet alleen veroorzakers van pijnlijke steken, maar ook je hond kan allergisch  reageren. Heb je een hond die deze vliegende beestjes wel een leuk alternatief hondenspeeltje vinden, wees dan voorzichtig met happen naar de wespen.
Een steek in de mond of keel kan voor ontstekingen zorgen of hem beperking in zijn ademhaling!


4. Parasieten en beestjes
Parasieten bij honden in de zomer kunnen veel overlast veroorzakenWij mensen zijn in de zomer ook geen fan van de lading beestjes die we overal terug zien. Naast muggen en wespen zijn ook teken en vlooien actief in de zomer. Van onschuldig overlast als jeuk, kunnen deze beestjes heel vervelende aandoeningen veroorzaken.

Het beste advies is om je hond af en toe goed te controleren op beestjes en eitjes en alert te zijn op het likken van de poten, krabben aan oren etcetera. Dat kan betekenen dat je hond ergens last van heeft deze zomer.

 

 

 

18:17 Gepost door peter santens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.