06-07-13

Een geschikt dierenpension vinden

wonderlandpark.jpgNeem je je huisdier niet mee op vakantie, zorg dan voor een goede opvang. Heb je geen vrienden of familie die voor je dier kunnen zorgen, dan kan een gekwalificeerd dierenpension- of hotel een prima oplossing zijn. Hier wordt je dier verzorgd door goed opgeleide mensen die weten hoe ze met je dier om moeten gaan.

Boek je dierenpension of dierenhotel op tijd
Houd er rekening mee dat pensions en dierenhotels vaak al maanden van tevoren zijn volgeboekt, zeker in de zomervakantie. Bij sommige pensions moet je zelfs al in januari reserveren voor een plek! Boek dus tijdig om teleurstellingen te voorkomen.

Ook is het verstandig om vooraf eens een kijkje te nemen in wat pensions bij je in de buurt. Op die manier krijg je een indruk hoe de medewerkers met de dieren omgaan en kun je zien of een pension goed voelt.

Waar je op kunt letten als je een dierenpension of dierenhotel zoekt:
-         Kan het pension een bewijs van vakbekwaamheid laten zien?
-         Mocht je een klacht hebben, kun je dat dan aanhangig maken bij de Sichting Geschillencommissie?
-         Hoe zit het met de hygiëne in het pension? Oogt het schoon en fris? Worden de ver­blijven, loopruimte en voerbakken elke dag schoongemaakt?
-         Blijft het geluidsniveau binnen de perken? Honden die voortdurend blaffen, zijn gestrest of vervelen zich.
-         Krijgen de dieren apart te eten?
-         Hoe zien de verblijfsruimten er uit?
-         Hoe gaan de medewerkers met dieren om? Zijn ze vriendelijk tegen de dieren?
-         Hoe worden de dieren precies verzorgd? Eten ze samen of apart?
-         Hebben dieren de ruimte om lekker te bewegen?
-         Welke eisen stelt het pension met betrekking tot inentingen?
-         Welke procedures hanteert het pension als een dier ziek wordt?
-         Krijg je een goed gevoel bij het pension? Je moet er zeker van zijn dat je hier je dier met een gerust hart achter kunt laten. Twijfel je, zoek dan verder.

Vaccinaties voor je huisdier
Honden en katten die in een pension worden opgenomen, moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen op het gebied van vaccinaties. Katten moeten in ieder geval de 'standaard vaccinatie' gehad hebben, dus tegen kattenziekte en niesziekte. Afhankelijk van het pension waar ze naartoe gaan moeten ze als eventuele extra entingen nog Bordetella en Chlamydia gehad hebben. Hiervoor kun je het best informeren bij het pension waar je ze naartoe wilt brengen.

Voor honden geldt eigenlijk hetzelfde. Ook zij moeten de 'standaard vaccinatie' oftewel de grote cocktail met hondenziekte, leverziekte, para-influenza, ziekte van weil en parvo recentelijk gehad hebben. Veel pensions vragen daarnaast ook nog de neusenting tegen kennelhoest extra (daarin zit naast para-influenza ook Bordetella). Ook hiervoor kun je het beste even informeren bij het pension waar je ze naartoe wilt brengen.

De vaccinaties moeten dat jaar gegeven zijn en minimaal een week voor ze het pension in gaan (dit kan trouwens per pension wat verschillen!). Daarnaast is het aan te raden om je honden en katten van te voren goed te ontwormen en ontvlooien.

10:54 Gepost door peter santens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.