16-04-13

Knaagspeelgoed voor de hond

Knaagspeelgoed is de meest praktische manier om je hond tevreden bezig te houden. Het knagen op voorwerpen is voor honden een natuurlijke manier om stress kwijt te raken. Vooral jonge honden moeten dit doen: om kalm te blijven als ze ongerust zijn, maar ook tijdens het tandenwisselen is een knaagspeeltje fijn voor je hond.

Zorg dat je genoeg knaagspeelgoed hebt
Als je niet voldoen knaagspeelgoed beschik­baar stelt, heeft dat grote gevolgen. Dan denkt je hond dat meubels, vloerbedekking en zelfs wanden geschikt zijn als knaagmateriaal. Zo kan hij enorme schade aanrichten in je huis. Niet leuk voor de hond en ook zeker niet voor jou als baasje.

Er is van alles te koop op het gebied van knaagspeelgoed. Hoewel elke hond een eigen smaak kan hebben, zal het ene knaagspeelgoed honden duidelijk meer aanspreken dan het andere. Misschien moet je er verschillende van proberen om uit te vinden welke je hond het lekkerst vindt.

Kong, de koning van de knaagjes
De kong is een verrukking voor honden. Het is een holle rubber piramide die in allerlei richtingen wegspringt en honden uitlokt om erachteraan te jagen en erop te knagen. Je kunt de holte vullen met smakelijk voer en terwijl je hond erop knaagt wordt hij beloond omdat er lekkers uit valt.

Het ding is van natuurlijk rubber gemaakt, daarom is het veilig, zelfs als er klein stukjes vanaf geknaagd worden. Ook is het zacht genoeg om geen meubels te beschadigen als het ergens op terechtkomt als je hond met het ding ravot terwijl je niet thuis bent. De Kong is er in verschillende groottes en er is een zachtere versie voor pups.

Als je de Kong vult, kies dan voer waar je hond dol op is. Duw dit diep in de punt. Kaas is prima (vooral brokjes) omdat het zich aan de vorm van de Kong aanpast. Andere suggesties zijn pindakaas en banaan. Je kunt ook speciale vulling kopen die je in de Kong kunt stoppen.

Vervolgens komen de stukjes die je hond eruit moet peuteren. Gewone hondenbrokjes zijn ideaal omdat ze eruit vallen zodra je hond met het ding aan de slag gaat en ze rechtstreeks in zijn bek belanden. Gebruik smakelijke hondenbrokjes van verschillende vorm en grootte, dan is de verrassing voor je hond des te groter.

Tot slot stop je aan de bovenkant nog een paar gemakkelijk te 'scoren' stukjes lekkers in die er meteen uitvallen zodra je hond het ding met zijn neus aanraakt. Daardoor weet hij meteen dat hem nog meer beloningen staan te wachten.
Bekijk onze Kong producten in de webshop.

Fles met lekkers
Als een goedkoop alternatief kun je een plastic waterflesje gebruiken (zonder de dop). Het moet wel flexibel en stevig plastic zijn: het mag niet splijten omdat je hond er dan geheid zijn tandvlees aan zal verwonden. Vul de fles met een handje droge hondenbrokjes en meer van dat lekkers, en laat je hond de fles dan schudden, rollen en omhoog gooien om te proberen het voer eruit te krijgen.

Veel honden leren een dergelijke knaagpuzzel op de meest ludieke manieren op te lossen; het ding van de trap gooien is misschien wel de handigste!

14:21 Gepost door peter santens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |