26-03-13

Het belang van hondentraining.

Gelukkig kunnen we in België op veel plaatsen terecht om met onze hond te trainen. Want trainen met je hond is belangrijk.

Waarom hondentraining?
We leven in dit land met veel mensen en honden op een relatief klein oppervlak. Daarbij wonen we ook nog eens dicht op elkaar. Dit alles brengt met zich mee dat we een zogenaamd maatschappelijk aanvaardbaar gedrag van onze honden willen zien.

Trekken aan de lijn, blaffen of janken als je hond alleen thuis is, grommen naar een andere hond, of zelfs uitvallen naar honden of mensen. Het zijn allemaal gedragingen die we niet willen of die zelfs niet aanvaardbaar zijn. Door je hond goed op te voeden en te trainen kun je ongewenst gedrag vóór zijn. Het trainen van je hond kan daarom niet vroeg genoeg beginnen.

Hondentraining vanaf acht weken
Pups vanaf acht weken zijn van harte welkom op de puppycursus. Als je een pup in huis haalt, geef hem dan een weekje rust en start vervolgens met de training. Naast het feit dat je je hondje geleidelijk aan leert wat gewenst gedrag is, maak je met een puppytraining optimaal gebruik van de gevoelige periode van de pup. Een periode waarin een jonge hond razendsnel leert. Tevens is training een goede bijdrage aan de socialisatie.

Het opvoeden van een pup levert altijd vragen op. Door een wekelijks bezoek aan je hondenschool ben je onder begeleiding van een instructeur. Hierdoor ben je veel in de gelegenheid je vragen aan een deskundige voor leggen.

Ook met asielhond naar hondentraining
Kies je voor een hond uit een asiel, of neem je een hond van iemand over, ga dan ook een training met de hond volgen. Ook als hij best gehoorzaam is. Een training is er niet alleen om je hond te leren gehoorzamen. Ook de binding met jou als baas neemt door een training toe.

Door samen te werken ontstaat er een band tussen jou en je hond. Samen met je hond iets ondernemen betekent ook dat je je hond beter leert kennen. En als hij dan ook nog wat gehoorzamer wordt, is dat mooi meegenomen.

Een goede hondenschool geeft ook theorieles. Hierdoor leer je niet alleen je hond goed kennen, maar leer je ook over lichaamstaal en het gedrag van honden in het algemeen. Naast dat het trainen met de hond erg leuk is, is het op die manier ook nog eens erg leerzaam.

22:50 Gepost door peter santens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.