18-03-13

Socialisatie puppy: Samen op stap.

Het is belangrijk dat je hond net zo geniet van 'samen erop uit' als jij! Door je puppy al vroeg mee te nemen naar uitgaansgelegenheden - en ook direct voorwaarden te stellen aan zijn gedrag en zijn vrijheid soms te beperken - leer je de hond onder welke voorwaarden hij gezellig met jou op stap kan. Een actief leven voor je hond voorkomt veel probleemgedrag!

1.   Zoek een rustige lunchroom op waar honden zijn toegestaan (zorg ervoor dat de pup heerlijk uitgeraasd is waardoor hij lekker moe is).
2.   Zoek een plek waar mensen niet over je hond kunnen struikelen.
3.   Houd de lijn kort zodat de pup andere bezoekers niet tot last is (en dat hij niet leert om te bedelen), geef de pup een kluifje om zichzelf bezig te houden. Let wel goed op je pup.

Als je je hond vaker mee wilt nemen naar uitgaansgelegenheden (honden zijn gelukkig steeds vaker welkom), dan is het belangrijk dat de pup vanaf de eerste keer dat je hem meeneemt naar een restaurant, koffieshop of café leert om zich rustig te houden. Bied restrictie! Zet de hond naast je op de grond en zet bijvoorbeeld je voet op zijn riem. Zorg er wel voor dat je pup comfortabel kan liggen (zonder spanning op de riem) en dat hij niet kan opstaan en weglopen (als de riem strak staat dan lukt dat niet). Op deze manier kan de pup geen dingen doen waar je spijt van kunt krijgen. 

15:54 Gepost door peter santens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.