04-09-12

Een bench kopen: tips

Een bench, ook wel draadkooi, kamerkennel of hondenkennel genoemd, is een handig hulpmiddel bij het opvoeden en trainen van je hond. Honden die gewend zijn aan het verblijf in de bench zijn eerder zindelijk en kunnen gemakkelijker leren om eventjes alleen te zijn. Bovendien is de kans dat je kwispelende hondenvriend kattenkwaad uithaalt in huis een stuk kleiner.

Aanschaf van een bench
Bij de aanschaf van een bench/draadkooi/hondenkennel kun je rekening houden met de volgende factoren:
·Afmetingen
de meeste honden die gewend zijn aan een bench liggen er graag in als ze eenmaal volwassen en uitgegroeid zijn. Houd daarom rekening met de volwassen maten van je hond. De vuistregel bij het bepalen van de benchgrootte luidt; je hond moet op zijn zij kunnen liggen met gestrekte poten. Dit betekent dat je zowel de lengte (van achterwerk tot het puntje van de neus) als de hoogte (staand van de grond tot aan de bovenkant van de schedel) zult moeten inschatten. Let erop dat je niet van de schofthoogte uitgaat (bovenkant rug) want dit betekent dat je hond zijn kop naar voren zal moeten duwen om toch te passen in zijn bench. Vrij onaangenaam voor je kwispelende vriend…!
·Materiaalkeuze
draadkooien zijn gemaakt van metaal en verkrijgbaar in verschillende metaaldiktes. Hoe dunner de draad, des te lichter is de kooi. Dit gaat uiteraard ten koste van de stevigheid. Nu is het net zo als bij het uitkiezen van een halsband en riem; indien juist aangeleerd heb je geen zwaar exemplaar nodig. Een hond die zonder stress in de bench verblijft zal niet de neiging hebben om deze te slopen. En dat is precies wat je een hond leert zodra je begint met benchtraining. Let ook op de bodemplaat. De ene bodemplaat is van metaal (onverwoestbaar maar zwaarder) en de andere is van plastic (lichtgewicht maar niet onverwoestbaar).
·Aantal deurtjes
de meeste benches hebben twee deurtjes. Dit is vooral handig als je wat kleiner behuisd bent. Met twee deurtjes ben je flexibeler in waar en/of hoe je het hondenverblijf plaatst. Houd ook rekening met de sluiting van de deurtjes. Twee sluitingen is niet alleen handiger, het is ook steviger dan één sluiting.
 
Alternatieven voor een draadkooi
Niet iedere hondeneigenaar geeft de voorkeur aan een draadkooi. Gelukkig bestaan er diverse goede alternatieven voor een gewone bench. Een kunstof vervoerbox is gemakkelijk te reinigen en licht van gewicht. De ferplast atlas is een vervoersbox of bench die speciaal gemaakt is voor het gebruik in de auto.

Door de schuine achterwand past deze bijna naadloos tegen de schuine achterbank achterin de auto. Door het lage gewicht van deze kunststof boxen zijn ze gemakkelijk uit de auto te tillen. Deze eigenschap maakt dit type hondenverblijf overal bruikbaar.

Het nadeel van dit type hondenverblijf is dat je ze niet gemakkelijk kunt inklappen om ze op te bergen.
 
 
 
Niet vergeten
·Comfortabel benchkussen
·Natuurlijk kauwmateriaal
·Duurzaam speelgoed (bv. Kong) om verveling te voorkomen
 

16:02 Gepost door peter santens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.