11-07-12

Leuke spelletjes voor de hond op vakantie

Wanneer je op vakantie bent is er alle tijd voor ontspanning, dit betekent lekker spelletjes spelen met de hele familie. Maar vergeet ook zeker niet wat speelgoed voor je hond mee te nemen, bijvoorbeeld iets om te apporteren of om op te kauwen. Maar nog leuker is het om je hond onderdeel van een spel te maken. Je hebt nu immers lekker alle tijd om met hem op te trekken.

Honds dobbelen
Nodig: dobbelsteen.
Bedenk zes kunstjes voor je hond, zoals zitten, poot geven, dood­liggen, rondje om zijn as draaien, met zijn neus je hand aanraken, iets vangen of blaffen op commando. Nummer de kunstjes van één tot en met zes. Gooi dan met een dobbelsteen; het aantal ogen dat je gooit, staat voor het nummer van het kunstje dat de hond mag laten zien.

Speeltje voor slimmerds
Nodig:
hondenspeeltje en een handdoek.
Leg voor dit intelligentiespelletje een stukje stokbrood op de grond en gooi er een handdoek overheen. Hoe lang duurt het voor de hond het stokbrood gevonden en te pakken heeft? Je kunt het spelletje moeilijker maken door de handdoek met het speeltje erin helemaal dicht te vouwen.

Snorkelen
Nodig: afwasteiltje, water, hondenbrokjes.
Vul het teiltje met een laagje water en gooi er een paar hondenbrokjes in, die de hond vervolgens mag opsnorkelen. Tijdens heet weer kun je speciaal voor je hond nog veel meer leuke waterspelletjes bedenken. Misschien heb je in de auto ruimte voor een opblaasbaar zwembadje, waarin de hond zijn voeten kan koelen. Water erin, paar
speeltjes erbij, klaar!

 

Speurtocht
Nodig: bindtouwtjes, hondenkoekjes.
Heel goed samen met de kinderen op of rond de camping te spelen; de hond kan aangelijnd blijven. Maak een speurtocht voor de hond door een route uit te zetten waarbij je op verschillende plaatsen hondenkoekjes aan bindtouwtjes in de struiken hangt. Wijs hem indien nodig op een koekje en kijk of het hem lukt zelf het kluifje van het touwtje te krijgen. De hond zal tijdens het speuren letterlijk en figuurlijk snel de smaak te pakken krijgen.

 

Flessenspel
Nodig: lege plastic limonadefles, brokjes.
Van een lege plastic fles maak je in een handomdraai een interactief voerspeeltje. Stop wat brokjes in de fles en laat de hond uitvogelen hoe hij het lekkers daar weer uit moet krijgen. Vervang de fles als hij beschadigd raakt. Een heel simpele bezighouder, die bovendien geen bagageruimte kost. Een ander goed voorbeeld van een interactief speeltje is de Kong.

 

 

 

15:22 Gepost door peter santens | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt voor de leuke tips! Ben benieuwd welke van de spelletjes mijn hond het leukste zal vinden.

Gepost door: Hondenbrokken | 16-08-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.