23-05-12

Je Hond en zwemmen:Enkele tips voor waterratten.

hond en zwemmen.jpgIs jouw hond ook zo dol op water? Springt hij het liefst in iedere (modder)sloot die je tegenkomt? Hier wat watertips voor echte 'zeehonden':

 


- Check of de plek geschikt is om te zwemmen: denk bijvoorbeeld aan sterke stroming, rotsblokken en/of diep water met steile oeverwanden of steigers.

- Check of het water schoon is. Op bepaalde plekken in België en Nederland komt blauwalg voor. Dit kan erg gevaarlijk zijn voor honden! Mijd stilstaand water, vooral als er een blauwachtige vieze waas over ligt. Is je hond niet te houden en ligt hij al in een vieze sloot waarvan je de waterkwaliteit niet vertrouwt? Spoel zijn lijf en vacht heel goed af en houd je hond goed in de gaten. Bij maag- en darmklachten of huidinfecties is het verstandig je dierenarts te raadplegen.

- Is je hond nog jong? Wacht dan nog even met zwemmen. Je hond kan sneller ziek worden en is fysiek nog niet zoveel gewend.

- Verras je hond met speelgoed dat blijft drijven. Bij dierenspeciaalzaken zijn allerlei speeltjes te koop die je in het water kunt gebruiken. Spelplezier gegarandeerd!

- Samen met je hond een rondje zwemmen? Gezellig, maar pas goed op voor de poten met scherpe nagels. Voor je het weet heb je een paar flinke striemen op je buik of benen te pakken. Blijf dus een beetje uit de buurt van je viervoeter.

- Let op dat het water niet te koud is. Dit kan spierverkrampingen veroorzaken bij je hond.

- Is je hond niet lekker of heeft hij een slechte conditie? Dan is het beter om hem niet het water in te laten gaan. Zwemmen kost een hoop energie!

- Ga je met je hond naar zee? Pas dan op voor wrakhout. De splinters en spijkers in dit hout kunnen de bek van je hond beschadigen.

- Waarschijnlijk trekt je hond zijn snuit op voor het zoute water, maar er zijn honden die dit water gewoon drinken. Met diarree of spugen als gevolg. Neem vers drinkwater mee voor het geval dit gebeurt .

- Droog je hond na het zwemmen goed af met een handdoek. Vergeet vooral de oren en de poten niet.

13:55 Gepost door peter santens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.