03-05-12

Reis tips

hondopreis.jpgWe gaan allemaal graag op reis en nemen onze levensgezel mee. Het is niet altijd eenvoudig lokatie's en reis bestemmingen te vinden waar onze honden worden toegelaten. Meer en meer hotels en b&b zetten hun deuren open... Hier enkele tips

 

1 Voorbereiding.Wacht niet tot het laatste moment om je huisvriend voor te bereiden. Je hond zal niet begrijpen waarom je zou onrustig en gespannen bent. Bereid je enkele dagen op voorhand voor,zodat je hond een normale ervaringheeft, voordat hij in de auto of het vliegtuig stapt.

2 Geef je hond geen eten minstens 6uur voor een reis. Sommige mensen raden 8 of zelfs 24 uur aan. Hoewel, zorg ervoor datje hond kan drinken. Juist genoeg niet een volle pot.

3 Breng je hond zijn dekentje mee.Of zijn favoriete speeltje; been , pluche beertje, gelijk welk vertrouwd item voor de hond. Het zal hem relaxerenen hem op zijn gemak stellen.

4 Gebruik kalmerende geurtjes. In plaats van kalmerende medicijnen, gebruik je best lavendel, omdat dit een goede geur heeft en relaxerend werkt op de hersenen.Terwijl medicijnen je hond loom kunnen maken en geefthem het geval van desoriëntatie en onzeker voelenin zijn nieuwe omgeving.

5 Maak een lange wandeling.Een hond die een lange wandeling heeftgedaan, zal in een rustige toestand aan de lange reis beginnen.

6 Neem een pauze.Bij een lange autorit stop je het best om de 4 uur gedurende dag, zodat de hond zich kan relaxerenom de poten even te strekken en zijn behoefte te doen en leren dat hij naar een andere omgeving gaat. Het is belangrijk voor de hond dat hij de verschillende temperaturen ervaart, geurenen gevoelens dat deze omgeving met zich meebrengt. Dit zal hem het gevoel geven dat hij deel uitmaaltvan dit proces. Eens de zon ondergaat kan je 8 uur doorrijden.

7 Laat nooit je hond in de auto.De zomerzon kan de temperatuur vlug laten oplopen. Een verhitte opgewonden hond en uitdroging kunnen het resultaat zijn.

8 Ga voor een wandeling na aankomst.Eens je aangekomen bent in het hotel, vraag je aan het personeelwaar je een mooie wandeling kan maken, op een veilige plaats. Wandel er naar om hem te relaxeren na de rit .

9 Eis je nieuwe plek op.Nu je ben je klaar om naar je hotelkamer te gaan. Ga eerst binnen ,laat de hond wachten. Geef hem niet de kans om in de kamer rond te snuffelen en de situatie onder controle te krijgen. Terwijl je uitpakt,douchet of telefoneert , laat je hem wachten. De enige die in de omgeving mag bewegen ben jij, tot je klaar bent. Het is belangrijk dat jouw geur overal is oor de hond zich settelt.

10 Evenwichtige honden zijn een aangename reisgezel.Er is geen speciaal ras of grote van hond dat van nature betere reizigers zijn dan andere, maar een instabiele hond zal geen goede reisgezel zijn. Alleen een goed opgevoede hond en je wil creëert een meer aangename reis ervaring voor jullie beiden.

Kan je je hond niet meebrengen zoek dan een goede vervangroedel. In een kennel , je hond zal onmiddellijk geadopteerd worden als nieuw lid van de groep. Het personeel zal bekwaam zijn om hem af te leiden, zodat hij niet verdrietig is als je hem verlaat. Het is van groot belang dat ie wordt opgenomen in de groep.

 

17:23 Gepost door peter santens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.