07-04-12

Chocolade Paaseieren

Pasen, Het familiefeest waar meestal veel chocolade verstopt en gegeten wordt. Helaas komt het nog al eens voor dat honden de chocolade weten te bemachtigen. Bij veel mensen is wel bekend dat dit voor honden giftig is, maar niet welke hoeveelheden al een risico vormen en wat de verschijnselen zijn. Chocolade bevat theobromide wat ernstige vergiftigingen kan veroorzaken bij honden. Ook rozijnen zijn giftig voor je hond.paaseieren

De eerste symptomen beginnen na ongeveer 2-4 uur; Onrustig; braken; urineverlies en diarree. Enkele uren later kunnen de volgende symptomen waarneembaar zijn: Hartritmestoornissen; Spierstijfheid; Hyperreflexie; Ataxie; Convulsies en Coma .De dood kan optreden 18-24 uur na het optreden van de ritmestoornissen.

Er is geen reden tot paniek als je hond een stukje chocolade heeft gepikt behalve als de hond afwijkend gedrag gaat geven, dan is hij allergisch en kun je het best zo snel mogelijk contact opnemen met je dierenarts. Ook als hij een flinke hoeveelheid chocolade gegeten heeft kun je je hond het best even laten nakijken.

07:52 Gepost door peter santens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.