22-03-12

Mijn top 10 regels voor de opvoeding en trainen van je hond

showtime 022.JPG

1. Denk zoals een hond : Versta hoe honden leren communiceren en wat hem bezielt als een soort.

 

Honden zijn geen mensen, maar velen behandelen hem als een mens.

 

2. Spreek honds : Leer hoe je moet doeltreffend, communiceren in hondentaal. Honden spreken geen Nederlands of een andere menselijke taal. Maar jij kan evenwel zijn taal leren (lichaamstaal).

 

3. Super hond : Wie is de baas? Jij bent het. Jij moet je hond zijn roedelleider zijn. Hij zal een stuk blijer zijn en een beter gedrag gaan vertonen. Wanneer hij niet denkt dat hij de leiding heeft.

 

4. Beloon het positieve : Beloon goed gedrag. Goede dingen gebeuren wanneer je hond het goed doet. Negeer of corrigeer het niet gewenste gedrag . Klinkt simpel, maar veel mensen doen exact het tegenovergestelde zonder het te beseffen. Gebruik nooit maar ook nooit zware straffen.

 

5. Perfecte timing : Beloon op het juiste moment. Honden associëren een beloning met een actie. Als je hond een gewenst gedrag vertoond wacht dan geen 2 seconden, maar onmiddellijk.

 

6. Hij zegt, zij zegt : Wees altijd consequent en dat telt voor iedereen van het gezin. Gebruik de zelfde bevelen en regels in het huis. Mag de hond in de zetel zitten of niet? Van de ene mag het wel, maar van de andere weer niet. Gemengde berichten verwaren uw hond en dat maakt hem onrustig want hij weet niet goed wat te doen.

 

7. Ken je hond : Je hond is een individu met zijn eigen sterke en zwakke kanten. Het zij een rashond of een kruising. Ze zijn een ras met een karakter.

 

8. Variatie : Bied hem een variatie aan, verschillende ervaringen, belevenissen. Het stimuleert je hond zijn brein en gevoelens. Honden houden van te spelen en vervelen zich ook. Juist zoals wij ook doen. Train niet alleen in de zelfde plaats of neem niet dezelfde houding aan. Leer je hond te trainen in verschillende situaties.

 

9. Levenslang leren : Start al vroeg met de trainingen en blijf het leren versterken zolang de hond leeft. Jij kan en moet ook een oude hond nieuwe truckjes leren.

 

10. Eenvoudig : Maak het eenvoudig voor je hond om het goed te doen. Begeleid zijn omgeving. Doe je schoenen weg, zodat hij er niet kan op kauwen. Als je met de hond traint, accepteer dan mislukkingen als een deel van het leerproces. Succesvol trainen vraagt gedult.

 

 

09:11 Gepost door peter santens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.