06-05-11

Je hond leren omrollen. Doe je zo

Omrollen is een leuke oefening,die de meeste honden graag doen.Dit zie ik aan onze Flixton. Eenmaal de hond deze oefening beheerst,kunt u er beter niet te vaak meer oefenen: anders gaat hij voortdurend omrollen om een beloning te krijgen. Deze oefening doen we in stukjes.

Laat de hond eerst liggen. Houd met uw rechterhand een beloning voor zijn neus. Houd de beloning omhoog,boven zijn kop:hij draait dan zijn schouder.

Beweeg de beloning zodanig dat de hond zijn evenwicht verliest en op zijn zij komt te liggen. Beloon hem zodra hij plat op de grond ligt en mat zijn kop op de grond.

Pak nog een beloning en beweeg uw hand met de klok mee,zodat de hond zijn kop naar zijnzij en omhoog naar zijn schouder draait. Door deze beweging zwaaien zijn achterpoten naar de andere kant en rolt hij om op zjn andere zij. Beloon hem zodra hij helemaal is omgerold op zijn andere zijde.

Lok de hond met een nieuwe beloning terug in de lig positie. Wees geduldig en blijf de stappen apart oefenen, voordat u hem leert om te rollen in een beweging. Zodra de hond dit begrijp introduceert u het commando rol. Ik zelf toon met mijn vinger ook een rol beweging terwijl ik het commando

10:45 Gepost door peter santens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.