20-12-10

Snelrecept van de Puppyjuf

Snelrecept van de puppyjuf om je hond géén dingen van de grond te leren eten:

- Men neme twee Frolics
- Leg één Frolic op de grond
- Houd de andere in je hand
- Zorg dat de hond niet te dicht bij de Frolic op de grond kan komen, want als hij succes heeft en die opeet, ben je weer drie stappen terug in je training!
- Kijkt de hond naar het lekkers op de grond, of wil hij er naartoe? Zeg dan één keer rustig 'nee'. Dek de Frolic op de grond vervolgens eventueel met je hand of voet af, zodat de hond er niet bij kan.
- Wacht tot de hond met zijn neus van de Frolic weggaat (kan even duren voordat hij zijn pogingen het lekkers te pakken opgeeft, wacht desnoods rustig een paar minuten) of naar jou kijkt. Beloon hem dan meteen met je stem en geef hem de Frolic die je in je hand hebt.
- Nooit de Frolic van de grond laten eten. Pak die weer weg. Je wilt immers je hond leren dat hij niet zomaar iets van de grond pakt!

Ga met je muis over de foto's om dit stappenplan ook in beeld te bekijken.

Drie keer tot vijf keer doen en je hond heeft het door. Regelmatig blijven oefenen! Bijvoorbeeld een keer per dag of een paar keer per week.

Nu de praktijk: komt je hond buiten iets lekkers/vies op de grond tegen? Grote kans dat hij nu eerst naar jou kijkt voordat hij dat lekkers/vies gaat proberen te pakken. Beloon hem daarvoor uitbundig met je stem en iets lekkers. Moraal van dit verhaal: bij de baas is gewoon veel meer lekkers te scoren dan op de grond!

19:33 Gepost door peter santens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.