02-11-10

Zo help je je hond door de feestdagen.

1 Maak je hond moe voordat je op of bezoek krijgt met de feestdagen.  Denk eraan dat de feestdagen geen alledaagse bezoekjes zijn. Ze vergen veel meer energie, aangezien je deze mensen niet zo vaak ziet dan normaal. Hondenliefhebbers hebben de neiging meer opgewonden te doen rond andere dieren. Je hond zal zich  meer gedragen zoals een lange wandeling. Als je gasten geen hondenliefhebbers zijn, kunnen je gasten nerveus zijn, onzeker. Een hond die moe is kan de mensen helpen relaxeren. 

2 Vergeet niet de regels, grenzen, de beperkingen, juist omdat het feestdagen zijn!  Wanneer het aromatische eten, zoete gebakjes en snoep op de tafels komt, is de verleiding voor de hond groot. Herinner je hond er aan dat de regels de zelfde zijn. Gebruik de feestdagen als een kans om intensief goed gedrag te belonen. Het is aan jouw om van de feestdagen gebruik te maken om aan je leiderschap te werken.

3 Bescherm je hond tegen de koude.  Vele rassen zijn van nature niet bestand tegen het koude weer. In de dierenspeciaalzaak hebben ze verschillende dingen tegen de koude. Je kan hondenschoenen kopen, speciaal voor het koude klimaat. Er bestaat ook een wax die de poten beschermt en de hond grip geeft op de gladde ondergrond zoals ijs en sneeuw.

4 Ga met je hond buiten kijken. Voel aan hoe koud het is en hoeveel wind voor een lange wandeling. Instinctief zal de hond wel begrijpen waarom je binnenkomt, het is er veiliger. Maar wees voorzichtig doe dit niet te veel, ze kunnen dit leren te misbruiken om te manipuleren en te controleren. Alsook sommige honden die lang buiten zijn ontwikkelen een dikkere vacht alsook een natuurlijke bescherming, zodat ze de koude niet zo intens gaan voelen als wij. Dit kan een voordeel zijn, als je voordurend gaat wandelen in de koude. Alhoewel, hou steeds in gedachte dat vele kortharige honden deze bescherming niet hebben in dit koude weer.

5 Wees voorzichtig bij de openhaard. Dieren zij instinctief bang van vuur, ze blijven ervan weg. Niet te min, tijdens de feestdagen, houden vele hondenbezitters ervan hun hond aan te kleden. Gebruik geen producten die alcohol  bevatten, zoals haarspray, kleurenspray, op de hond dat in de buurt van een haard komt. Wees  altijd voorzichtig   in de buurt van openhaarden, met honden die aangekleed zijn. Een stukje kledij kan vlug vuur vatten. Een haardscherm is een goede oplossing om je aangeklede puppy op veilige afstand te houden. Laat ook nooit een hond alleen in een kamer met brandende kaarsen.

6 Wees voorzichtig met gevaarlijke feestartikels.  De feestelijke kerstster veroorzaakt braken. Chocolade is een giftig snoepje. Klatergoud heeft al vele honden bij de dierenarts doen belanden, het kan makkelijk de darmen openscheuren. Papier met het uiterlijk van klatergoud is algemeen een veilige optie, maar de op plastiek of op metaal gebaseerde variëteiten ,zouden niet mogen gebruikt worden.

7 Bescherm je cadeautjes en dekoraties.  Je hond zal weten als een Cadeautje soms eetbaar is, ook als je dat niet weet. Vraag aan je gasten op voorhand, als er  iets eetbaars inzit en hou dit buiten bereik van de hond. Hou breekbare ornamenten hoger in de kerstboom, plaats allen sterkere bollen laag. Sommige mensen gebruiken een bench, voor deze van de kerstboom weg te houden. Hou het gezellig decoreer de bench met lintjes en boven al stel regels en grenzen.

8 Ik beveel geen puppy aan als een kerstcadeau.  Sommige, niet vaak gegeven puppy’s pakken verkeerd uit. Liefde is nooit een probleem. Wie houd er nu niet van een puppy. Maar sommige mensen weten niet  hoe je een puppy evenwichtig opvoed, de pup zal de consequenties van de eerste dag ondervinden. In hoofdzaak, als een persoon niet weet dat hij een puppy krijgt, zal deze met gemengde gevoelens ontvangen worden. Ik raad je ten sterkste aan om geen affectie te geven en wacht tot het aller laatste, het einde van de dag als de puppy stil is, in zijn kennel en klaar is voor te slapen. Dit is in praktijk onmogelijk te doen als je een puppy ontvangen hebt als een verassing! Ik geloof dat de mensen een basis aan kennis en verantwoordelijkheid nodig hebben Als diereneigenaar en hou ze de rol van leider op zich moeten nemen. Ook als het een puppy is. Het mooie is aan het starten met een pup is, als je weet wat je moet doen, dat je problemen kunt vermijden. Maar zoniet, ga je problemen creëren. We moeten de zelfde filosofie gebruiken als bij het adopteren van een kind. Je geeft ook geen kind cadeau. Je moet er de gehele familie bij betrekken. Iedereen moet begrijpen dat ze een verantwoordelijkheid hebben of moeten nemen.

9 Leef nu!  Wees gelukkig! Lach! Vier! Doe iets speciaal voor je hond met de feestdagen. Wees evenwichtig, niet nerveus. Niet bang zijn, niet gespannen zijn. Denk aan positieve dingen en niet aan triestige, bange dingen of aan boze momenten. Geloof het of niet dit is een van de grootste cadeaus die je kan geven aan je hond en aan jezelf. Iedereen rijk of arm kan deze simpele activiteit oefenen. Het heeft meer betekenis dan ieder dat we kopen. Leef nu, met je hond en je familie er rond. Je hond zal er zijn voordeel uit halen. Meerbepaald als je normaal niet zo van die dagen hebt. Deze speciale dag zal in zijn geheugen blijven en hopelijk kan je leren om meer van deze dagen te hebben en niet alleen tijdens de feestdagen.

18:22 Gepost door peter santens | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.